Till Norrmejerier startsida
Sill med Västerbottensost

Sill med Västerbottensost

Det som så fint kallas julefrid brukar innebära en hel del stress. Här skall fejas, bakas, handlas, paketeras, lagas och pyntas. Och basra en vecka senare skall det firas smällas, lovas, pussas och skålas. I dessa intensiva dagar passar något lättlagat. Sill med Västerbottensost förenar nyskapande och tradition. Och du lagar till den på nolltid.

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(75 röster)

Ingredienser

  • 400 g inlagd sill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl Matlagningsyoghurt
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk osötad (fransk) senap
  • cayennepeppar
  • salt och peppar

Gör så här

Häll bort lagen från sillen och skär den i bitar, ca en centimeter breda. Blanda samman majonnäs, yoghurt och den rivna osten. Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt senap och lite cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar. Varva sill och kräm i en skål. Låt den stå och dra i kylen några timmar. Placeras med fördel på julbordet eller serveras som förrätt tillsammans med kokt potatis, grönsallad och krutonger av kavring.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.