Till Norrmejerier startsida
Sill med Västerbottensost

Sill med Västerbottensost

Det som så fint kallas julefrid brukar innebära en hel del stress. Här skall fejas, bakas, handlas, paketeras, lagas och pyntas. Och basra en vecka senare skall det firas smällas, lovas, pussas och skålas. I dessa intensiva dagar passar något lättlagat. Sill med Västerbottensost förenar nyskapande och tradition. Och du lagar till den på nolltid.

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(68 röster)

Ingredienser

  • 400 g inlagd sill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl Matlagningsyoghurt
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk osötad (fransk) senap
  • cayennepeppar
  • salt och peppar

Gör så här

Häll bort lagen från sillen och skär den i bitar, ca en centimeter breda. Blanda samman majonnäs, yoghurt och den rivna osten. Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt senap och lite cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar. Varva sill och kräm i en skål. Låt den stå och dra i kylen några timmar. Placeras med fördel på julbordet eller serveras som förrätt tillsammans med kokt potatis, grönsallad och krutonger av kavring.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer