Till Norrmejerier startsida

Drifttekniker till Biogasanläggningen i Umeå 

Underhållsavdelningen vid Umeå mejeri är under utveckling och vi söker nu en drifttekniker till Biogasanläggningen vid Umeå mejeri.

Om arbetsplatsen
Vid mejeriet i Umeå arbetar idag ca 220 personer. Mejeriet har en mycket hög automatiserings- och mekaniseringsgrad och vi har Siemens PLC som styrsystem. Operatörssystemet är Wonderware Intouch. Systemen knyts ihop av ett PLC- och operatörsnätverk. Processen styrs i hög grad automatiskt av styrsystem, vilket innebär att man måste känna till såväl processen som hur den är kopplad med styrningen.

Arbetsuppgifter 
Till Biogasanläggningen i Umeå söker vi en drifttekniker för bl.a. skötsel och drift av vår vattenrening och biogasanläggning. Då vi är en avancerad teknologisk processindustri med höga hygienkrav är kvalitet i arbete och på produkter för oss helt avgörande. Det innebär att varje medarbetare får ett stort eget ansvar för slutresultatet.

I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring nätter och helger enligt ett rullande schema. Tillträde sker enligt överenskommelse.

I uppdraget ingår att säkerhetsställa en hög teknisk tillgänglighet på anläggningen. Du övervakar och styr processen i anläggningen samt utövar tillsyn via rondering och felsökning. I ditt uppdrag ingår även att jobba med förebyggande underhåll, samverka vid underhållsinsatser samt ställa av och ta anläggningen i drift vid underhållsåtgärder. 

Ofel 
Sedan 2008 har vi infört Lean Produktion som arbetssätt i hela företaget, något som vi kallar för Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att motivera medarbetare till att ständigt utmana och förbättra vår verksamhet.  Vi agerar, reflekterar och korrigerar avvikelser som en naturlig del av vårt arbetssätt. Genom små förbättringar i verksamheten når vi våra målsättningar och skapar värde tillsammans.

Vem är du?
Du som söker har ett intresse för teknik och mekanik. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning som drifttekniker, energiingenjör, maskiningenjör eller utbildning mot vatten- & miljöteknik eller motsvarande kompetens. Meriterande är också om du har en gasföreståndareutbildning. Du måste gilla att arbeta självständigt och hantera många ärenden samtidigt. Vi tar stor hänsyn till dina personliga egenskaper där samarbetsförmåga premieras. Med ett stort engagemang, god initiativförmåga samt ett systematiskt och strukturerat arbetssätt bidrar du till att utveckla arbetet på avdelningen. För uppdraget krävs också god datorvana. Körkort B är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Norrmejeriers devis är ”Gör Gott”. Du vet säkert redan att om du väljer våra produkter så är du med och gör gott för Norrland. Som arbetsgivare jobbar vi mot visionen om den ”Goda arbetsplatsen”. Den präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla hos oss har ett gemensamt ansvar för att förverkliga visionen och vårt förhållningssätt ska genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta: 
Fredrik Lundström, Underhållschef Umeå, Telefon: 090-18 28 76, Fredrik.Lundstrom@Norrmejerier.se  

Facklig företrädare
Janne Vaattovaara, Livs, Tel 090184941, Janne.Vaattovaara@norrmejerier.se 


Välkommen med din ansökan!

Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ett CV senast den 11 december 2018.

Sök tjänsten här!