Till Norrmejerier startsida

Drifttekniker till Norrmejerier i Umeå

Underhållsavdelningen vid Umeå Mejeri är under utveckling och vi söker nu en drifttekniker till Umeå mejeri.

Mejeriet i Umeå

Vid mejeriet i Umeå arbetar idag ca 220 personer. Mejeriet har en mycket hög automatiserings- och mekaniseringsgrad och vi har Siemens PLC som styrsystem. Operatörssystemet är Wonderware Intouch. Systemen knyts ihop av ett PLC- och operatörsnätverk. Processen styrs i hög grad automatiskt av styrsystem, vilket innebär att man måste känna till såväl processen som hur den är kopplad med styrningen.

Arbetsuppgifter 

Till Mejeriet i Umeå söker vi en drifttekniker för drift och underhåll av våra anläggningar. Exempel på anläggningsdelar som ingår är pannor, kompressorer, ventilation, kylsystem, värmesystem osv. Då vi är en avancerad teknologisk processindustri med höga hygienkrav är kvalitet i arbete och på produkter för oss helt avgörande. Det innebär att varje medarbetare får ett stort eget ansvar för slutresultatet.

I uppdraget ingår att säkerhetsställa en hög teknisk tillgänglighet på anläggningen. Du övervakar och styr processen i anläggningen samt utövar tillsyn via rondering och felsökning. I ditt uppdrag ingår även att jobba med förebyggande underhåll, samverka vid underhållsinsatser samt ställa av och ta anläggningen i drift vid underhållsåtgärder.

I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring nätter och helger enligt ett rullande schema. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ofel

Sedan 2008 har vi infört Lean Produktion som arbetssätt i hela företaget, något som vi kallar för Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att motivera medarbetare till att ständigt utmana och förbättra vår verksamhet. Vi agerar, reflekterar och korrigerar avvikelser som en naturlig del av vårt arbetssätt. Genom små förbättringar i verksamheten når vi våra målsättningar och skapar värde tillsammans.

Dina egenskaper

Du som söker har ett intresse för teknik och mekanik. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning som drifttekniker, energiingenjör, maskiningenjör eller motsvarande kompetens. Meriterande är också om du har en erfarenhet av arbete inom processindustri. Du måste gilla att arbeta självständigt och hantera många ärenden samtidigt. Vi tar stor hänsyn till dina personliga egenskaper där samarbetsförmåga premieras. Med ett stort engagemang, god initiativförmåga samt ett systematiskt och strukturerat arbetssätt bidrar du till att utveckla arbetet på avdelningen. För uppdraget krävs också god datorvana. Körkort B är ett krav. 

Vad erbjuder vi dig?

Gör gott är Norrmejeriers sätt att se till Norrlands bästa, nu och i framtiden. Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen, vilket präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla i företaget har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen, där vårt förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder en spännande och utmanande arbetsplats i en stimulerande miljö. Vi satsar på att låta medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta

Underhållschef Fredrik Lundström, Tel 090-18 28 76, Fredrik.Lundstrom@norrmejerier.se

Facklig företrädare

Janne Vaattovaara, för Livs, Tel 090-18 49 41, Janne.Vaattovaara@norrmejerier.se

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med en skriftlig ansökan med CV samt personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Sista ansökningsdag är 26 Augusti 2019.

Sök tjänsten här!

https://rc.jobbet.se/ansök/cjxbjdxxa0e1d0107xpceyg68

Vi tar ansvar för Norrland!

Norrmejerier är en självklar del av Norrland. Vi tar ansvar för Norrlands framtid.

Läs mer om vårt Hållbarhetsarbete här