Till Norrmejerier startsida

Laboratorieanalytiker Umeå mejeri

Gör gott för Norrland i rollen som laboratorieanalytiker! Vi söker en laboratorieanalytiker till laboratoriet vid Umeå mejeri. I tjänsten arbetar du nära produktion och utför mikrobiologiska, sensoriska och kemiska analyser!  Låter det intressant? Läs mer om tjänsten nedan! 

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Jobbet 
I rollen som Laboratorieanalytiker deltar du i det dagliga arbetet vid laboratoriet på Umeå mejeri där du kommer att analysera produktprover kemiskt, mikrobiologiskt och sensoriskt (lukt- och smakbedömningar). I uppdraget ingår även provtagning och kontroll av tillverkningsprocesser och produktionsmiljöer. Du kommer att utvärdera resultat, rapportera data i vårt labdatasystem och delta i arbetet med kvalitets- och livsmedelssäkerhetsfrågor.

Du arbetar nära produktion och kommer bli en del av ett engagerat team på 7 personer som samarbetar nära varandra. Tjänsten är en tillsvidareanställning, dagtid och är placerad vid laboratoriet vid Umeå mejeri.

Ofel
Sedan 2008 har vi infört Lean Produktion som arbetssätt i hela företaget, något som vi kallar för Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att motivera medarbetare till att ständigt utmana och förbättra vår verksamhet.  Vi agerar, reflekterar och korrigerar avvikelser som en naturlig del av vårt arbetssätt. Genom små förbättringar i verksamheten når vi våra målsättningar och skapar värde tillsammans.

Dina egenskaper 
Tjänsten kräver god laboratorievana, där du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk, flexibel och har ett sinne för hygien. Då arbetsgruppen är liten och resultatet är beroende av samarbete är du lyhörd på din omgivning och kan kommunicera väl i tal och skrift. Du trivs i en stabil miljö med fasta rutiner men är heller inte rädd för att rycka in och hjälpa dina kollegor när så behövs.

Du som söker har för tjänsten relevant universitets- eller högskoleutbildning (ex. Biomedicinsk analytiker, kemi/mikrobiologi). Tidigare erfarenhet av laboratoriearbete är meriterande, gärna från livsmedels- eller läkemedelsbranschen.

Vad erbjuder vi dig? 
Norrmejeriers devis är "Gör Gott". Du vet säkert redan att om du väljer våra produkter så är du med och gör gott för Norrland. Som arbetsgivare jobbar vi mot visionen om den "Goda arbetsplatsen". Den präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att förverkliga visionen och vårt förhållningssätt ska genomsyras av företagets värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Elin Norlin Wingfors, Laboratoriechef Umeå mejeri. Tel. 090-182828, 0703560430

Facklig kontaktperson 
Linda Grimborg för Unionen, Tel 090-18 29 25 
Marzena Nordberg för Akademikerna, Tel 0920-24 24 54

Ansökan 
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ett CV senast den 25 mars 2018. Sök tjänsten här.

Skicka din ansökan så snart du kan då urval sker löpande. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes.