Till Norrmejerier startsida

Materialplanerare till Umeå Mejeri, Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Vi söker nu en materialplanerare till planeringsavdelningen vid Umeå mejeri.

Arbetet  

Som materialplanerare säkerställer du att förnödenheter till produktion (tillsatser och emballage) finns tillgängligt i rätt tid och rätt mängd för att kunna producera produkter på de olika produktionsavdelningarna på Umeå Mejeri. Som underlag har du prognoser som skapas i samverkan mellan planeringsavdelningen samt sälj och marknadsfunktioner inom företaget. Utifrån detta lägger du avrop till våra olika underleverantörer inom ramen för våra upprättade inköpsavtal. Arbetet förutsätter god kommunikation med både interna intressenter samt externt med våra leverantörer. Du deltar i projekt vid lansering av nya artiklar och nedläggning av befintliga för att planera för in- och utfasning av material. Arbetet innefattar också artikelvård för att säkerställa rätt planeringsunderlag samt att ständigt, med stöd från övriga på avdelningen, utveckla arbetssätten som planeringen utförs på för att nyttja tillgängliga verktyg samt anpassa materialplaneringen till eventuella förändrade förutsättningar. Du kommer också genomföra beräkningar på kostnader för våra avrop samt analysera vilka orderkvantiteter vi bör köpa.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och placeringsort är i Umeå. Tillsättning sker enligt överenskommelse.

Ofel

Sedan 2008 har vi infört Lean-produktion som arbetssätt i hela företaget, något som vi kallar för Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att arbeta strukturerat med ständiga förbättringar. Vi agerar, reflekterar och korrigerar avvikelser som en naturlig del av vårt arbetssätt. Genom små förbättringar i verksamheten når vi våra målsättningar och skapar värde tillsammans.

Dina egenskaper

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom logistik eller motsvarande erfarenheter. Som person har du en god analytisk och logisk förmåga, du förstår flöden och ser helheten. Du är noggrann, strukturerad och har ett gott ordningssinne. Eftersom det i tjänsten ingår en hel del kontakter med interna och externa intressenter ställs höga krav på sociala färdigheter. Du är van att arbeta självständigt såväl som i grupp och har förmågan att hantera många ärenden samtidigt. Då kommunikation sker på såväl svenska som engelska är det ett krav att du behärskar båda språken i både tal och skrift. 

Vad erbjuder vi dig?

Norrmejeriers devis är "Gör Gott". Du vet säkert redan att om du väljer våra produkter så är du med och gör gott för Norrland. Som arbetsgivare jobbar vi mot visionen om den "Goda arbetsplatsen". Den präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att förverkliga visionen och vårt förhållningssätt ska genomsyras av företagets värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö. 

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta
Planeringschef Erik Rönnberg, 090-18 28 07, erik.ronnberg@norrmejerier.se 


Facklig kontaktperson
Peder Nilsson för Unionen, Tel 090-18 28 71, 070-551 74 30
Marzena Nordberg för Akademikerna, Tel 0920-24 24 54, 070-108 86 25Välkommen med din ansökan!

Välkommen med en skriftlig ansökan med CV samt personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Sista dag för ansökan är den 13 augusti 2017.Sök tjänsten här