Till Norrmejerier startsida

Processoperatör till Ysteriet/mjölkbehandlingen vid Burträsk mejeri

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 380 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Burträsk mejeri
Burträsk mejeri är sedan 1937 beläget mitt i hjärtat av Burträsk och där tillverkas Västerbottensost. Fortfarande används receptetet som utvecklades 1872 av Ulrika Eleonora Lindström.  Idag arbetar ett 40-tal personer vid Burträsk mejeri och den senaste utbyggnaden gjordes 2014 och har möjliggjort att tillverkningen kan öka. Till Burträsk mejeri hör även Ostlager i Ånäset med 10-talet anställda. Invid Burträsk mejeri finns Västerbottensost Besökscenter som är ett uppskattat turistmål sommartid.

Till vårt ysteri i Burträsk söker vi nu två processoperatörer.

Jobbet
Vi erbjuder ett intressant arbete i en avancerad teknologisk processindustri med hög mekaniseringsgrad. Ditt uppdrag innebär i huvudsak att sköta driften av samtliga maskintyper på den enskilda avdelningen i ett schema som bygger på arbetsrotation. Hygien och rengöring är en betydande del i arbetet. Som processoperatör utför du löpande många olika kontroller och analyser i processen. Vissa administrativa uppgifter i form av dokumentation ingår i arbetet och du är även delaktig i operatörsunderhåll på avdelningen. Arbetet innebär viss truckkörning. Norrmejerier lägger stort fokus på Lean genom att arbeta med verksamhetsutveckling och ständiga förbättringar, små som stora, där samtlig personal är delaktig både inom och mellan avdelningar.

Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav.

Arbetet innebär skiftgång och tillträde sker enligt överenskommelse.

Dina egenskaper
Du som söker har ett intresse för teknik och mekanik, samt goda kunskaper om hygienregler inom livsmedelsindustri. Du har lätt för att arbeta tillsammans med andra personer i team och även stor ansvarskänsla. Som processoperatör krävs en förmåga att hålla många olika processer igång samtidigt. Med ett stort engagemang, god initiativförmåga samt ett systematiskt och strukturerat arbetssätt bidrar du till att utveckla arbetet på avdelningen tillsammans med kollegor och produktionsledare. Arbetet kräver ett flexibelt arbetssätt och hög noggrannhet. Du har en utbildning på lägst gymnasienivå samt arbetat med livsmedel i processindustri. Då truckkörning kan utgöra viss del av arbetsuppgifterna är truckkort meriterande.

Vad erbjuder vi dig? 
Norrmejeriers devis är "Gör Gott". Du vet säkert redan att om du väljer våra produkter så är du med och gör gott för Norrland. Som arbetsgivare jobbar vi mot visionen om den "Goda arbetsplatsen". Den präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att förverkliga visionen och vårt förhållningssätt ska genomsyras av företagets värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö.

Vill du veta mer, kontakta:
Frida Rudin, Produktionsledare Burträsk mejeri, Frida.Rudin@norrmejerier.se

Facklig företrädare
Simon Persson, Livsklubben i Burträsk tel 090-184734

Välkommen med din ansökan!
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ett CV senast den 13 augusti 2018. Sök tjänsten här.