Till Norrmejerier startsida

Underhållsmekaniker, Burträsk Mejeri

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Medarbetare vid Burträsk Mejeri planerar att gå i pension till sommaren och vi söker nu hans ersättare till avdelningen Underhåll. 

Mejeriet i Burträsk 
Mejeriet har en mycket hög automatiserings- och mekaniseringsgrad. Vi har Siemens och Fanuc PLC som styrsystem. Processen styrs i hög grad automatiskt av styrsystem, vilket innebär att man måste känna till såväl processen som hur den är kopplad med styrningen.

Mejeriet sysselsätter idag ca 30 personer, varav 5 personer arbetar på underhållsavdelningen.

Arbetet
Som Underhållsmekaniker arbetar du med felsökning och reparationer av maskiner och planerat underhåll på våra produktionsavdelningar.

I tjänsten ingår det att initiera och genomföra tekniska förbättringar för att minimera produktionsbortfall.

Vi erbjuder ett intressant arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Vi är en avancerad teknologisk processindustri med hög automationsgrad samt höga kvalitets- och hygienkrav. Det betyder att varje medarbetare får ett stort eget ansvar för slutresultatet.

Tjänsten är tillsvidareanställning i vilket det ingår beredskapstjänstgöring. Arbeta med felsökning, reparationer av maskiner och planerat underhåll på våra produktionsavdelningar. Initiera och genomföra tekniska förbättringar för att minimera produktionsbortfall.

Ofel 
Sedan 2008 har vi infört Lean-produktion som arbetssätt i hela företaget, något som vi kallar för Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att arbeta strukturerat med ständiga förbättringar.

Dina egenskaper
Du som söker har ett intresse för teknik och mekanik, samt goda kunskaper om processer. I din roll som underhållsmekaniker ingår du i ett team med mekaniker och andra supportfunktioner inom såväl process som lagring. Du har en analytisk förmåga, är en problemlösare som måste gilla att arbeta självständigt och hantera många ärenden. 

Du har lätt för att arbeta med andra personer i team och med ett stort engagemang, god initiativförmåga samt ett systematiskt och strukturerat arbetssätt bidrar du till att utveckla arbetet på avdelningen. Arbetet kräver ett flexibelt arbetssätt, hög noggrannhet och en förmåga att ta eget ansvar.

Vi söker dig som har en mekanikerutbildning alternativt utbildning inom styr och reglerteknik eller motsvarande kompetens. Gärna svetskunskaper samt påbyggnadskurser med liknande inriktning. Erfarenhet från processindustri samt livsmedelsinustrin är meriterand liksom dokumenterade elkunskaper. Vi tar stor hänsyn till dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta: 
Tore Nilsson, Produktionsledare Underhåll
Tel: 090- 18 47 12

Välkommen med din ansökan!
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ett CV senast den 2 mars 2018. Sök tjänsten här.