Till Norrmejerier startsida

Vi söker en erfaren Projektledare till Gainomax®

Vill du vara med att skapa tillväxt för ett av Sveriges starkaste varumärken inom Sport och träningskost? Är du en person med erfarenhet av projektledning och som drivs av att nå utmanande mål? Till vårt team söker vi nu en strukturerad, processorienterad projektledare som framförallt ska leda innovationsprojekt för Gainomax® i syfte att skapa en stark tillväxt både på kort och lång sikt.

Gainomax är det mest kända och prefererade varumärket inom sport och träningskost i Sverige och har funnits på marknaden i 20 år. Vi agerar på en nordisk marknad som är fragmenterad och i stark tillväxt. Gainomax sortiment karaktäriseras av produkter som framförallt används i ett träningssammanhang med drycker, bars och kvarg. Vårt sortiment är både anpassat för att maximera effekten av träningen där vi fokuserar på ögonblicket efter träning; återhämtning men vi har även produkter för en aktiv livsstil att äta eller dricka när som helst, t ex funktionella drycker, mellanmål och bars. Gainomax är på en resa mot ett mer uppdaterat uttryck, sortiment och kommunikation där innovation är ytterst viktigt för att nå Gainomax tillväxtmål. Vill du vara med på resan?

Gainomax ägs av Norrmejerier och verkar från Umeå.

Om tjänsten
Ditt huvudsakliga uppdrag är att driva produkt- och investeringsrelaterade förstudier och projekt för Gainomax, där stort fokus läggs på produktutveckling med både interna och externa leverantörer och gränssnitt. Projektledaren följer, i regel, Norrmejeriers projektmodell men optimerar och utvecklar parallellt arbetsprocesser unika för Gainomax där behov finns, i syfte att uppnå bästa möjliga lönsamhet för Gainomax och Norrmejerier i stort. Som projektledare är du ansvarig för att projekt håller tidsramar, budget och uppnår utsatta mål. Du kvalitetssäkrar, riskbedömer, uppsummerar och drar lärdomar av tidigare projekt, allt i syfte att ständigt förbättra projektutfall och projektmodell. Du ansvarar för löpande kontakter med projektmedlemmar och underleverantörer internt och externt, samt rapporterar regelbundet status och avvikelser i pågående förstudier och projekt i aktuella styrgrupper/råd. Kommunikation är viktigt, där projektledaren ofta är spindeln i nätet, samt du är lösningsorienterad i både interna och externa gränssnitt för att resultatinriktat ro projekten i hamn där det i regel är tighta deadlines och tidsplaner.

I affärsområde Gainomax jobbar vi med proaktivitet, flexibilitet och engagemang för att skapa positiva resultat som gör Gainomax till förstahandsvalet inom sport och träningkost i Norden. Du kommer ha en central roll i vårt team med stora möjligheter att påverka och vara med i utvecklingen av vår marknadsavdelning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid Norrmejeriers huvudkontor i Umeå. Du rapporterar till Marknadschef Gainomax ®. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vem är du?
Du har erfarenhet att driva projekt med goda resultat, helst inom FMCG, samt en akademisk utbildning relevant för denna befattning eller motsvarande erfarenhet. Du är van att planera, genomföra och utvärdera projekt samt kommunicerar aktivt i de gränssnitt som berörs.  Du har vana att arbeta med internationella affärskontakter, kanske i en tidigare roll som inköpare eller Key Account Manager. Du gillar att tänka långsiktigt, optimera processer och analysera hur man kan förbättra arbetet med projekt samtidigt som du har en stark drivkraft att också jobba med det som behöver göras på kort sikt för att ro projekten i mål.

Som person är du självgående och tar ansvar, men ser också värdet av att vara flexibel och samarbetsorienterad. Du gillar att ha koll på detaljerna, planen och processen och kommunicerar den gärna till de som behöver veta. Du strävar efter att nå uppsatta mål och är stresstålig. Dessutom är du är en trygg person som gillar struktur och är noggrann.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta: 
Anna Dahlgren, Marknadschef Gainomax, tfn. 0701843101, anna.dahlgren@norrmejerier.se

Facklig företrädare: 
Marzena Nordberg för Akademikerna
Telefon: 0920-24 24 54

Linda Grimborg för Unionen 
Telefon: 090-18 29 25

Välkommen med din ansökan!
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ett CV 27 maj 2018. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer. Sök tjänsten här.

Om Norrmejerier
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 380 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år. 

Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes.