Till Norrmejerier startsida

Kommunikationschef

Nu söker vi en kommunikationschef till Norrmejerier - Sveriges tredje största mejeriföretag och Norrlands största inom livsmedel.

 

Din vardag hos oss

Vi spelar en viktig roll på frukostbord, i skolmatsalar, vid midsommarfiranden och i vardagen framför allt i Norrland, men också i resten av Sverige. Vi gör det med goda produkter, vi fokuserar på hållbarhet och klimat och vill vara en god arbetsgivare.
Vi jobbar med viktiga produkter och har ett stort ansvar för att möjliggöra för våra ägare att kunna driva mjölkgårdar i Norrland för att hålla landskapen öppna, kunna säkra vår självhushållningsgrad och kunna erbjuda konsumenter goda och hållbara produkter. Därför är det viktigt att vi är duktiga, effektiva och lönsamma och ständigt strävar efter att bli bättre. I rollen som kommunikationschef bidrar du i högsta grad till att vi når våra mål. Kommunikationschefen ansvarar för såväl extern som intern kommunikation och rapporterar till Chef HR & Kommunikation. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Umeå och närvaro på plats på våra andra anläggningar ibland är också en del av jobbet.

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunikationschef är du ansvarig för både företagsövergripande intern och extern kommunikation och hjälper företaget, styrelse och ägare att se till att vi kan berätta för externa intressenter vad vi gör. Du hjälper till att påverka när det behövs och är en central person vid eventuella kriser. Ansvaret omfattar mediebevakning och mediehantering samt att planera och producera nyheter och informationsmaterial. Du driver arbetet med vår hållbarhetskommunikation externt och internt i nära samarbete med hållbarhetschefen, med övergripande ansvar för intern kommunikation och att se till att alla medarbetare får den information de behöver. Att röra sig mycket ute i organisationen, för att kommunicera och lyssna är avgörande för att lyckas. Tätt samarbete med vår kommunikatör för medlemsfrågor (som ansvarar för kommunikationen direkt till våra ägare) ingår också i arbetet.

Din bakgrund

Det här är inte ditt första jobb i en viktig kommunikationsroll, utan vi söker dig som har arbetat några år med framförallt PR, krishantering och internkommunikation med en relevant examen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller liknande.

Lika viktigt är ett stort engagemang och att du är duktig på att ta egna initiativ och har förmågan att effektivt driva arbetet för resultat i en organisation där vi jobbar tillsammans för att nå våra mål. Du ser själv behov och möjligheter och utvecklar själv din roll och hjälper oss att framgångsrikt jobba mot vår vision.

Du har en pedagogisk förmåga och kan se både till delar och helheten. Du är operativ och kan producera kommunikationsmaterial och hantera mediekontakter genom att vara ansvarstagande, strukturerad, inlyssnande och samtidigt kommunikativ. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig

Detta är ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet att utvecklas. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet.

För mer information om tjänsten kontakta:

Ebba Stragne tel +46(0)768 00 98 08  e-post: ebba.stragne@bohmans.com

Erik Haglöf tel +46(0)708 441160  e-post: erik.haglof@bohmans.com
 

Välkommen med din ansökan


I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din kompletta ansökan som inkluderar ett personligt brev samt CV. Ansök här!

Det här är vårt Norrland

Alla som gjort och gör Norrland rikt och levande. Stora, små, unga, gamla, kända och okända, alla förtjänar att lyftas fram och hyllas.

Läs mer