Till Norrmejerier startsida

Laboratorieanalytiker till Luleå mejeri

Gör gott med oss i rollen som laboratorieanalytiker vid Luleå mejeri. Som laboratorieanalytiker arbetar du produktionsnära tillsammans med kollegor på laboratoriet och utför mikrobiologiska, sensoriska och kemiska analyser.

Din vardag hos oss

I rollen som Laboratorieanalytiker deltar du i det dagliga arbetet vid laboratoriet på Luleå mejeri där du kommer att analysera produktprover kemiskt, mikrobiologiskt och sensoriskt (lukt- och smakbedömningar). I uppdraget ingår även provtagning och kontroll av tillverkningsprocesser och produktionsmiljöer. Du rapporterar resultaten i vårt labdatasystem samt utvärderar och analyserar resultat. Vidare kommer du att uppdatera styrande dokument samt delta i arbetet med kvalitets- och livsmedelssäkerhetsfrågor.

På sikt ser vi också att den som erhåller tjänsten kommer att ha en samordnande funktion på laboratoriet i Luleå gällande planering av det dagliga arbetet.

Du arbetar nära produktion och kommer bli en del av en engagerad grupp som tillhör avdelningen Kvalitet, miljö och lab. Tjänsten är en tillsvidareanställning där du arbetar dagtid och är placerad vid laboratoriet vid Luleå mejeri. Schemalagt arbete vissa lördagar ingår i tjänsten.

Vi söker dig

Tjänsten kräver god laboratorievana, där du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk, flexibel och har ett sinne för hygien och kvalitet. Du har en god förmåga att arbeta självständigt men då arbetsgruppen är liten och resultatet är beroende av samarbete är du också lyhörd på din omgivning. Du är serviceinriktad och kan kommunicera väl i tal och skrift. Du trivs i en stabil miljö med fasta rutiner men är heller inte rädd för att rycka in och hjälpa dina kollegor när så behövs. Du som söker har för tjänsten relevant naturvetenskaplig eller teknisk universitets- eller högskoleutbildning (T ex. Biomedicinsk analytiker eller examen inom kemi/biologi/mikrobiologi). Utbildning inom livsmedel är meriterande.

Vi erbjuder dig

Vår vision är att Göra gott. Som arbetsgivare jobbar vi för den goda arbetsplatsen som präglas av en helhetssyn vilken förutsätter engagemang och delaktighet. Alla inom Norrmejerier har ett gemensamt ansvar att leva upp till visionen där förhållningssättet ska genomsyras av företagets värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:

Elin Norlin Wingfors, Chef Lab, lokal kvalitet och miljö. Tel. 090-182828, 070-3560430

Amanda Fousinette, HR-administratör. Tel 090-182991

Facklig kontaktperson:

Peder Nilsson för Unionen, Tel 090-18 28 71, 070-551 74 30

Ansökan

Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och ett personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Vi behöver din ansökan senast 29 maj 2022. Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan!

Sök tjänsten här

Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes.

Om oss

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.

Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss

Det här är vårt Norrland

Oavsett vilka vi är eller vart vi kommer ifrån delar vi kärleken till vår bygd, våra landskap och vårt Norrland.

Läs mer