Till Norrmejerier startsida

Produktutvecklare  

Är du en erfaren produktutvecklare med god förståelse för livsmedelsbranschen som vågar tänka utanför boxen? Vill du utvecklas i ett norrländskt företag med högkvalitativa produkter? Vi söker just nu en driven och nyfiken produktutvecklare till Norrmejerier

Din vardag hos oss 

Som produktutvecklare kommer du att utveckla nya spännande produkter för våra konsumenter och kunder genom att skapa helt nya lösningar samt genom kontinuerliga förbättringar optimera befintliga produkter för att bättre passa varumärkenas/kundens behov. Detta innebär att du kommer att ansvara för och driva alla steg under sortimentsutvecklingsprocessen som rör produkt inom mejeri/ost.  Allt från start med att förstå och tolka idé/beställning, utvärdera nya råvaror/råvaruleverantörer, skapa recept/receptoptimera, göra kostnadsberäkningar, labb-och storskalestester för att slutligen leverera till en nöjd kund där kund i form av produktionslina är lika viktig som slutkonsument. 

Produktutvecklingsavdelningen är placerad på Umeå mejeri och består av både produkt- och förpackningsutvecklare. I din vardag arbetar du i projektform tillsammans med dina kollegor på andra avdelningar samt externa kontakter. I viss mån kommer du även projektleda samt delta med kompetens och expertkunskaper i andra utvalda projekt. I din roll bidrar du till att stärka vår position, driva kontinuerlig utveckling av våra produkter och driva kostnadsförbättringar i vår strävan att bli bättre utifrån vår långsiktiga sortimentstrategi. I arbetet ingår även att aktivt delta i produktutvecklingsavdelningens arbete med att förbättra arbetsrutiner, dokumentation samt utveckla interna kompetenser.

Vi söker dig 

Du som söker har en naturvetenskaplig akademisk examen gärna med specialinriktning mot livsmedel, t ex livsmedelskemi/mikrobiologi eller kemi. Du har flera års erfarenhet inom produktutveckling, gärna inom livsmedels- eller läkemedelsindustrin. Erfarenhet från produktutveckling inom mejeri/ost är meriterande. Dokumenterad erfarenhet inom projektledning är meriterande. 

För att lyckas i denna roll kan du hantera flera komplexa utvecklingsprojekt samtidigt och tillför en stark drivkraft att "få det att hända" vilket inspirerar andra att vara med.  Som produktutvecklare hos oss är det viktigt att du trivs med att ha många kontaktytor där samarbete ligger dig varmt om hjärtat samtidigt som du agerar självgående i dina specifika arbetsuppgifter. Du är ansvarstagande med en stark känsla för både kvalitet och service. Du är flexibel, har ett innovativt tankesätt och kan använda ditt personliga driv när du genomför och implementerar produkter. Du vill och vågar tänka utanför givna ramar och har både en kreativ men ändå en strukturell förmåga samt förståelse för att dokumentation är en nödvändighet. Du innehar en skicklighet att hantera komplexa problemlösningar och självständigt dra slutsatser som du förmedlar på ett inlyssnande och samtidigt tydligt kommunikativt sätt. 

Du kommer ha många kontaktytor, så dina sociala egenskaper är viktiga, att du är lyhörd och har god förmåga till samarbete. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift både på svenska och engelska, både internt och externt. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid Produktutvecklingsavdelningen på Umeå Mejeri. Resor mellan våra anläggningar ingår i arbetet, därav är B-körkort ett krav. 

Vi erbjuder dig  

Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en organisation med nära till beslut. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!

För mer information om tjänsten kontakta: 

Cecilia Järvholm produktutvecklingschef, Cecilia.Jarvholm@norrmejerier.se Tel: 090-18 29 65, 070-397 08 30
Carola Nilsson HR specialist, carola.nilsson@norrmejerier.se. Tel: 073-064 36 50

Facklig kontaktperson:

Peder Nilsson; Unionen, 090-18 28 71 peder.nilsson@norrmjerier.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. Vi vill ha din ansökan senast den 15 augusti.

Du lämnar din ansökan här 

Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

Om oss

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.

Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss

 

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott