Till Norrmejerier startsida

Ulla Bergström - Norrmejeriers nya ordförande

Ulla Bergström har utsetts till styrelseordförande vid konstituerande möte i samband med Norrmejeriers stämma onsdagen den tredje maj.

Ulla Bergström - Norrmejeriers nya ordförande

– Jag är glad över förtroendet att få leda vår egen mejeriförening. Tillsammans i styrelsen vill jag fortsätta verka för hög delaktighet och beredskap att fatta beslut för ett starkt Norrmejerier nu och i framtiden, säger Ulla Bergström.

Ulla Bergström har suttit tio år i Norrmejeriers styrelse och driver Algots gård i Svensbyn, Piteå tillsammans med sin man Anders.

Övriga ledamöter i styrelse: Kjell Forsén, Bredbyn, Anders Jonört, Flarken, Kenneth Samuelsson, Boden, Helena Ågren, Vännäs, Magnus Sandin, Robert Lundgren, Lillpite, Dan Burman och Peder Nilsson, arbetstagarrepresentanter.

Tre korta frågor till Ulla

Vilka är Norrmejeriers främsta utmaningar?

Den främsta utmaningen är att vi behöver mer mjölk. Mjölkföretagare behöver trygga villkor med långsiktigt regelsystem och ett avräkningspris på en bra nivå. Utmanande är den ökande konkurrensen från andra varumärken och förändrade konsumtionsmönster där mjölkdrickandet minskar. Vi måste också hänga med i en snabb förändringstakt.

Vilka är Norrmejeriers styrkor?

Den allra största styrkan är norrlänningarnas val i mejerihyllan. Det gör att vi är relativt starka även när världsmarknaden svänger. Vi har också bra förutsättningar i Norrland för mjölkproduktion. Vi har ren luft och friskt vatten och en vall som blir mer näringsrik hos oss på grund av sommarljuset.

Norrmejerier och framtiden

Jag är övertygad om att Norrmejerier behövs. Norrländsk mjölkproduktion håller landsbygden levande och vill även i fortsättningen att landskapet ska vara öppet och vackert. Norrmejerier är vår egen mejeriförening där vi som mjölkbönder kan påverka framtiden för oss själva.

Nyheter från Norrmejerier

Föreningen har många spännande saker på gång, här hittar du några av dem…

Läs mer