Till Norrmejerier startsida

Västerbottensost® extra lagrad 2kg

Västerbottensost Extra lagrad har mognadslagrats i minst 24 månader. Den längre lagringstiden ger osten ännu högre arom och kristallerna mer framträdande, vilket gör smaken mer intensiv och fyllig. Med sin kraftiga karaktär lämpar den sig särskilt som nyriven över pastarätter och risotto. Den är också ett fantastiskt inslag på ostbrickan. In English: Västerbottensost® is a classic Swedish cheese that was produced for the first time in 1872 in Burträsk, Sweden. The mature, hard cheese is made from cow’s milk and has a unique taste that is characterized by salty, fruity and sour flavours. The cheese enjoys a long tradition and fascinates people just as much today as it did over a hundred years ago. It is a cherished condiment to bread, in cooking and as an element of any cheese platter.

  • 24 g
    Protein/100g
  • 33 g
    Fett/100g
  • 0 g
    Kolhydrat/100g
  • 390 kCal
    Kalorier/100g
NäringsämneEnhetRDI
Energi 1650kJ/390kcal
Fett 33 g
varav mättat fett 21 g
Kolhydrat 0 g
varav sockerarter 0 g
Protein 24 g
Salt 1,2 g
Kalcium 680 mg (85%)
Ingredienser Pastöriserad norrländsk mjölk, salt, mjölksyrakultur, löpe, konserveringsmedel E202 och E251.
Storlek 2000 g
Artikelnr 60247
Produktgrupp Västerbottensost®
Förvaring Kylvara, förvaras vid högst +8°C
Frysbar Nej
Kokbar Nej
Mer information http://www.vasterbottensost.com