Västerbottensost® mittbit ca 1kg
Av varje helost på 18 kilo blir det endast två mittbitar när osten delas. Med sin fylliga, karaktäristiska smak är den perfekt till helgen, för fester och högtider. Servera den rumstempererad på buffé, eller skär den i bitar till ostbricka. Västerbottensost® är en grynpipig, smakrik, hårdost av norrländsk komjölk. Osten lagras i minst 14 månader för att uppnå sin unika smak. I mittbiten kan du ibland märka av knastriga, vita kristaller, då vet du att osten lagrats länge! Osten är tillverkad ända sedan 1872 och kan bara tillverkas vid det lilla mejeriet i Burträsk. Västerbottensost® är Kunglig Hovleverantör och en unik bit av svensk mathistoria.
In English:
Västerbottensost® is a classic Swedish cheese that was produced for the first time in 1872 in Burträsk, Sweden. The mature, hard cheese is made from cow’s milk and has a unique taste that is characterized by salty, fruity and sour flavours.
The cheese enjoys a long tradition and fascinates people just as much today as it did over a hundred years ago. It is a cherished condiment to bread, in cooking and as an element of any cheese platter.
-
24 g
Protein/100g
-
33 g
Fett/100g
-
0 g
Kolhydrat/100g
-
390 kCal
Kalorier/100g
Näringsämne | Enhet | RDI |
Energi |
1650kJ/390kcal |
|
Fett |
33 g |
|
varav mättat fett |
21 g |
|
Kolhydrat |
0 g |
|
varav sockerarter |
0 g |
|
Protein |
24 g |
|
Salt |
1,2 g |
|
Kalcium |
680 mg |
(85%) |