Till Norrmejerier startsida

Åke Fredriksson - mjölkbonde i Tväråmark, Västerbotten

Hej och välkommen till mitt mejeri! Jag heter Åke Fredriksson och jag driver lantbruk i Tväråmark med min sambo Carina. Tillsammans har vi över 60 års erfarenhet som mjölkbönder och älskar fortfarande vårt arbete.

Varje dag finns det saker för oss att göra, och det är ett krävande jobb. Men när vi kommer in i lagården på morgonen och våra djur nöjda ligger och idisslar, eller när en kalv för första gången dricker mjölk, då är allt jobb värt det! Den känslan blir ännu starkare när du faktiskt väljer att handla lokalproducerade varor från oss. Att se hur mjölken från vårt eget mejeri blir till produkter i norrländska butikshyllor, att vår mjölk och våra paket står där uppradade sida vid sida i kyldiskarna. Det fyller oss med stolthet och glädje, att veta att vi finns där i andra människors liv och dessutom gör deras vardag lite godare!

Åke Fredriksson, mjölkbonde i Tväråmark och stolt delägare av Norrmejerier.

Mjölk ger energi

Mjölk är ett av de mest fullvärdiga livsmedel som finns. Mjölk och mjölkprodukter är våra viktigaste kalciumkällor men innehåller även betydande mängder av flera andra viktiga näringsämnen som både barn och vuxna behöver.

Mer om våra mjölkprodukter