“När jag antog den här utmaningen var min spontana tanke att utgå från det enkla, traditionella och grundläggande men tillföra en modern twist. Resultatet speglar ambitionen ganska väl tycker jag: sju rätter med blandad svårighetsgrad där vissa av recepten kommer ge även den erfarne hemmakocken en utmaning. Förbered dig väl, följ recepten och dina egna smaklökar så kommer allt gå som en dans. Och glöm för allt i världen inte det viktigaste: servera med mjölk. Det är anledningen till att den här menyn kom till världen.”
- Linnéa Liljedahl
Popcorn är gott och mjölk är gott – tillsammans smakar det himmelskt.
Till receptetDenna rätt är rätt salt, vilket passar till mjölken. Mjölken är toppad med lättvispad grädde.
Till receptetDenna rätt är inspirerad utav popcorn. Till den här rätten dricks helst mellanmjölk.
Till receptetDenna kryddblandning som ger en sensation av smaker från alla frön och kryddor och en härlig frasighet.
Till receptetVad vill vi som är mjölkälskare äta till mjölk? Köttsoppa!
Till receptetSött, salt och hett. Stekyta, mjöl, ägg och liter mera sött – det klarar mjölken! Kroppkakor fyllda med svamp tillsammans med stekt spetskål och plommonsylt på plommon.
Till receptetTunnpannkaka och tjockpannkaka med lingonsylt till mjölk är smaskens. Här gör du tjockpannkaka och så doppar du den i pannkaksmet och steker den och så rullar du den i socker och serverar tillsammans med lingon.
Till receptet