Till Norrmejerier startsida

Våra förmåner

Hos oss är trivsel och hälsa inte bara en personlig fråga, den är ett mål för hela vår organisation och en ledningsfråga. Friska människor som trivs på jobbet inte bara känner sig bättre och har en mer positiv inställning till arbete, de åstadkommer också ett långt bättre resultat. Vi erbjuder därför våra tillsvidareanställda och vikarier (över ett år) ett antal olika personliga förmåner men också fika och lunchförmåner.

Fika och lunch

Kaffepausen är för många en helig stund. Då ges det tillfälle att byta erfarenheter, vila upp sig och samla krafterna till nya arbetsinsatser. Företaget bekostar därför kaffe i samband med fika. Till lunch finns också tillgång till fil, mjölk, ost, naturell Verum Hälsofil 4,0 %, hårt bröd samt Norrgott. Vi uppmuntrar också goda kostvanor genom subventioner av lunch.

Traditioner

Vi har också egna traditioner som vi samlas till som också ger lite “guldkant på tillvaron“. Vi bjuder på luciabröd och pepparkaka till lucia samt “julklapp“ till jul. Till fettisdag bjuder vi på semla, en hyllning till den norrländska grädden där vår råvara kommer till stor användning. Självklart firar vi också kanelbullens dag med färska kanelbullar och mjölk. Vi bjuder också på traditionsenlig sommarlunch och jullunch där vi passar på att träffas över en bit god mat.

Friskvårdsarbete

Friskvårdsarbetet hos oss på Norrmejerier ingår som en del i arbetsmiljöarbetet. Vi uppmuntrar goda kostvanor genom subventioner av näringsriktig kost, via personalföreningarna stimulerar vi gruppen på arbetsplatsen till gemensamma teaterbesök eller andra kulturella aktiviteter. Vi har också egna gym på Umeå och Luleå mejeri.

Friskvårdsersättning

Vi belönar friskvårdsaktiviteter med att betala halva kostnaden upp till 2 000 kronor per kalenderår. Det ska gälla fysisk motion som till exempel gymnastik, styrketräning, bordtennis, tennis och så vidare. Ersättningen gäller även för massage (förebyggande vård), akupunktur (förebyggande vård),, kiropraktor (förebyggande vård), viktväktarna.

Personalinköp

I vår Leverantörs- och personalbutik kan du köpa våra egna mejeriprodukter till förmånligt pris. Du beställer på morgonen och hämtar dina varor efter arbetsdagens slut. Avdrag för dina inköp görs på lönen. 

Företagshälsovård

Alla våra arbetsplatser är anslutna till en företagshälsovård. Du kan få hjälp med både tekniska och medicinska frågor. I första hand ska den medicinska företagshälsovården arbeta med förebyggande hälsovård och yrkesrelaterad hälsovård, men i mån av tid hjälper de även till med vanlig sjukvård.