Till Norrmejerier startsida

Grillat är godast!

Grillsäsongen har redan börjat nu att solen börjar titta fram. Doften av en nytänd grillbädd är en av den svenska vårens och sommarens skönaste dofter. Marinera köttet på morgonen så är middagen snabbt fixad efter en solig dag ute i friska luften.

Läs mer

Vanliga ingredienser i matlagning

Frasiga våfflor!

Hemligheten till att få riktigt frasiga våfflor är blanda ner fluffigt vispad grädde i smeten, strax före gräddning. Godast blir våfflorna i ett hederligt gammalt våffeljärn av gjutjärn. För att våfflorna ska behålla sin krispighet i väntan på servering kan de läggas en och en ovanpå ett galler.

Läs mer

Norrländsk Tapas

Att äta tapas handlar minst lika mycket om att umgås på ett lättsamt sätt som att äta mat. Egentligen kan man använda vilka recept man vill. Det är bra om maten är ganska enkel att förbereda, ju mer som går att göra klart i förväg, desto bättre. Tanken är ju också att hinna umgås med gästerna och inte bli stående i köket.

Läs mer

Goda grytor

Att laga gryta är enkelt och passar utmärkt när man är många. Låt grytan sköta sig själv medan du umgås med dina gäster.

Läs mer