Så förbereder du festen
- Börja med att duka buffébordet med det förrätter t ex Grönsaksstavar och gravad lax. Avsluta med ost och desserter.
- Beräkna buffé kan vara svårt det är lätt att göra alldeles för mycket. Räkna med att det går åt ca 125 g kallskuret och ungefär dubbelt så mycket tillbehör. Och så tårta och ostar förstås.
- Gästerna kan behöva lite instruktioner, så de vet vilken sås som hör till vilken rätt. Om man har plats så kan det vara trevligt att göra olika stationer t ex en för drycker och en för kaffe och tårta.
- Tänk på att det är gott när maten är lite ljummen. Om man gör t ex potatissallad samma dag så behöver man inte sätta in den i kylskåpet.
- Mycket kan man göra nästan klart men resultatet blir bäst om man monterar det i sista stund som t ex marängtårtan med jordgubbar. Gör marängen några dagar innan. - Gör tårtfyllningen och snoppa jordgubbarna i god tid innan festen, men montera ihop tårtan strax innan den ska ätas.