Till Norrmejerier startsida

Carl-Åke Broström - mjölkbonde i Brunflo, Jämtland

Carl-Åke Broström heter jag och driver en gård i Jämtland med ekologisk mjölkproduktion. Friheten med livet som bonde, att kunna styra själv över sin dag gör att jag inte kan tänka mig att göra något annat.

På gården här i Brunflo har det drivits jordbruk ända sedan 1700-talet vilket känns stort, men för mig innebär det också ett ansvar. Jag vill kunna stå bakom varje droppe som mjölkas här vilket innebär att ständigt utveckla kvalitén för både djuren, och dem som jobbar här, så att mjölken blir till goda mejeriprodukter, av utmärkt kvalitet på matbord runtom i Norrland. Det känns fantastiskt bra att veta att många vill välja norrländskt i mejerihyllan. Det betyder att vi kan fortsätta med att varje dag leverera 100 % norrländska mejeriprodukter till er som bor här uppe. Tillsammans kan vi faktiskt bidra till att vårt gemensamma Norrland. Där betyder ditt val allt. Tack för att du väljer mitt mejeri, Norrmejerier.

Carl-Åke Broström mjölkbonde i Brunflo och stolt delägare av Norrmejerier.

Mjölk ger energi

Mjölk är ett av de mest fullvärdiga livsmedel som finns. Mjölk och mjölkprodukter är våra viktigaste kalciumkällor men innehåller även betydande mängder av flera andra viktiga näringsämnen som både barn och vuxna behöver.

Mer om våra mjölkprodukter