Till Norrmejerier startsida
Dubbelmarinerad oxfilé

Dubbelmarinerad oxfilé

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(30 röster)

Annons

Ingredienser

  • 600 g oxfilé (ej för tjock)
  • marinad 1
  • 2 msk soja
  • 1 msk hoisinsås
  • ½ tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • marinad 2
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl vatten
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar från kvarn
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl finhackad persilja
  • 2 msk kapris, avrunnen

Gör så här

Blanda ingredienserna till marinad 1. Lägg filén i dubbla plastpåsar och slå över marinaden. Marinera ca 3 timmar. Vänd då och då.
Sätt ugnen på 175°. Sätt en termometer i köttet och stek till 62° ca 30 min. Vänd filén en gång under stekningen. Slå in köttet i folie och låt kallna.
Blanda alla ingredienser till marinad 2. Skiva köttet i ½-cm tjocka skivor. Lägg i en skål och slå över marinaden. Ställ kallt ca 4 timmar. Ös köttet ett par gånger.
Servera köttet med bakad potatis, vitlökssmör och en fräsch sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.