Till Norrmejerier startsida
Minced beef or lamb pie with a soufflé topping

Minced beef or lamb pie with a soufflé topping

Mängd: Makes 4 individual pies

5/5
(1 röster)

Ingredienser

pastry:

  • 125 g/4½ oz butter
  • 225g/8 oz plain flour
  • 1 tbsp water
  • 2 tbsp chopped tarragon or parsley

filling:

  • ½ chopped onion
  • ½ aubergine, cubed
  • Butter for frying
  • 1 tbsp curry powder
  • 200 g/7 oz minced beef or lamb
  • 50 ml/1 ½ fl oz meat stock
  • 1 apple, cubed
  • ½ tsp salt
  • 1 pinch pepper

soufflé topping:

  • 4 egg whites
  • 1 egg yolk
  • 600 g/1 lb finely grated
  • Västerbottensost

Gör så här

Mix the ingredients for the pastry and chill for 30 mins. Preheat the oven to 200°C/400°F/Gas 6. Line four individual pie dishes with the pastry, prick with a fork and bake blind for approx. 7 mins. Gently fry the onion and aubergine until they are soft. Sprinkle on the curry powder. Add the minced lamb and stock. Fry for a couple of minutes until the meat is almost cooked. Add the apple and season with salt and pepper. Arrange the meat mixture in the pie cases. Turn the oven up to 250°C/475°F/Gas mark 9. Whisk the egg whites until stiff. Beat the egg yolk with the cheese and then stir in the egg white. Cover the meat mixture with the soufflé and bake for approx.10 mins or until the soufflé is golden brown.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.