Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

pastry:

  • 125 g/4½ oz butter
  • 225g/8 oz plain flour
  • 1 tbsp water

filling:

  • 150 g/5 oz grated
  • Västerbottensost
  • 3 eggs
  • 200 ml/7 fl oz double cream
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch pepper

roe mix:

  • 1 fennel bulb or ½ cucumber
  • Juice of 1 lime
  • 3 tbsp whitefish roe
  • 100 ml/3 ½ fl oz Norrmejerier crème fraiche
  • Small pinch black pepper
  • 1 tbsp finely chopped dill

Gör så här

Preheat the oven to 225°C/425°F/Gas 7. Mix the ingredients for the pastry. Chill the pastry for at least 1 hour. Use the pastry to line a pie dish, prick base with a fork and bake blind for approx. 10 min. Whisk eggs and cream, add cheese. Season with salt and pepper. Pour the cheese mixture into the pastry case and bake for approx. 20 min until the pie filling is set. Allow to cool. Divide the fennel in the middle and remove the root. Shred the fennel very thinly and mix with the lime juice. Add whitefish roe, crème fraiche, a little black pepper and dill. Serve the pie with the roe mix.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.