Det finns inget så lyxigt och bekvämt som att ha ett par rullar kryddsmör på lut i frysen. Passa på och gör en rejäl sats när du ändå är igång. Rulla smöret till avlånga stavar och förpacka i plastfilm och folie.
Mängd: Varierar
Pestosmör:
Smör på soltorkade tomater:
Limesmör:
PESTOSMÖR
Mixa 100 g smör och 1 msk färdigköpt pesto i matberedare.
För att förstärka färg och smak kan man ta lite extra färska basilikablad och blanda ned i smöret. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
SMÖR PÅ SOLTORKADE TOMATER
Detta är ett verkligt höjdarsmör! Mixa 3–4 bitar soltorkade tomater och 100 g smör i matberedare. Tillsätt 1 msk tomatpuré för att förstärka smak och färg. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
LIMESMÖR
Mixa 100 g smör i matberedare och tillsätt 1 msk lime eller citronsaft, 1krm salt och 1 krm vitpeppar. Smaka tills du fått en angenäm styrka och smak på ditt smör. Rulla gärna smöret i rivet limeskal.