Till Norrmejerier startsida
Tre Kryddsmör

Tre Kryddsmör

Det finns inget så lyxigt och bekvämt som att ha ett par rullar kryddsmör på lut i frysen. Passa på och gör en rejäl sats när du ändå är igång. Rulla smöret till avlånga stavar och förpacka i plastfilm och folie.

Mängd: Varierar

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

Pestosmör:

  • 100g smör
  • 1 msk pesto
  • Basilika
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Smör på soltorkade tomater:

  • 100g smör
  • 3 eller 4 bitar soltorkade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Limesmör:

  • 100g smör
  • 1 msk limesaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Rivet limeskal

Gör så här

PESTOSMÖR
Mixa 100 g smör och 1 msk färdigköpt pesto i matberedare.
För att förstärka färg och smak kan man ta lite extra färska basilikablad och blanda ned i smöret. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

SMÖR PÅ SOLTORKADE TOMATER
Detta är ett verkligt höjdarsmör! Mixa 3–4 bitar soltorkade tomater och 100 g smör i matberedare. Tillsätt 1 msk tomatpuré för att förstärka smak och färg. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

LIMESMÖR
Mixa 100 g smör i matberedare och tillsätt 1 msk lime eller citronsaft, 1krm salt och 1 krm vitpeppar. Smaka tills du fått en angenäm styrka och smak på ditt smör. Rulla gärna smöret i rivet limeskal.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.