Till Norrmejerier startsida
Tre Kryddsmör

Tre Kryddsmör

Det finns inget så lyxigt och bekvämt som att ha ett par rullar kryddsmör på lut i frysen. Passa på och gör en rejäl sats när du ändå är igång. Rulla smöret till avlånga stavar och förpacka i plastfilm och folie.

Mängd: Varierar

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

Pestosmör:

  • 100g smör
  • 1 msk pesto
  • Basilika
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Smör på soltorkadetomater:

  • 100g smör
  • 3 eller 4 bitar soltorkade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Limesmör:

  • 1 msk limesaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Rivet limeskal

Gör så här

PESTOSMÖR Mixa 100 g smör och 1 msk färdigköpt pesto i matberedare. För att förstärka färg och smak kan man ta lite extra färska basilikablad och blanda ned i smöret. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. SMÖR PÅ SOLTORKADE TOMATER Detta är ett verkligt höjdarsmör! Mixa 3–4 bitar soltorkade tomater och 100 g smör i matberedare. Tillsätt 1 msk tomatpuré för att förstärka smak och färg. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. LIMESMÖR Mixa 100 g smör i matberedare och tillsätt 1 msk lime eller citronsaft, 1krm salt och 1 krm vitpeppar. Smaka tills du fått en angenäm styrka och smak på ditt smör. Rulla gärna smöret i rivet limeskal.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott