Till Norrmejerier startsida

IT - tekniker med fokus på Norrmejeriers produktion

Om NorrmejerierNorrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 422 lokala bönder varav 350 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

IT inom Norrmejerier

Inom Norrmejerier är IT en integrerad del av hela affärsprocessen. IT-miljön är modern och ligger i framkant på många områden. Till IT-avdelningen, ett team på ca 10 personer, söker vi nu en IT-tekniker som vill delta i vår digitaliseringsresa och driva vår digitala transformation samt utveckla morgondagens systemstöd.

 

Arbetet

I arbetet som IT-tekniker verkar du för en hög tillgänglighet av produktionssystemen och utvecklar automatiserade lösningar för IT-infrastruktur. Du deltar i och leder olika IT-relaterade uppdrag med fokus på våra producerande miljöer samt deltar vid implementering av nya processer och utrustningar. Befattningen innefattar även installationer, underhåll, övervakning, support samt att åtgärda uppkomna fel och driftstörningar. Support och dokumentation ses som naturliga delar i ditt uppdrag.

 

Arbetet innebär många samarbeten med Norrmejeriers olika avdelningar samt externa leverantörer, vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga. Vidare krävs för rollen en hög grad av självständighet där du som medarbetare till stor del själv styr din arbetsdag.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning inom Norrmejeriers IT-avdelning och placerad vid Umeå Mejeri. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Vem är du?
Du som söker har en bred kunskap inom IT och minst 5 års yrkeserfarenhet inom området. Du är strukturerad med förmåga till stort personligt ansvarstagande. Vidare trivs du med varierande uppgifter och vill arbeta med ständiga förbättringar genom automation och systemstöd.

 

För att lyckas i rollen ser vi att:

… du har erfarenhet av Windows-miljöer i större organisationer

… du har erfarenhet av nätverkskommunikation

… du har erfarenhet av virtualiseringsplattformar

… du är van att dokumentera ditt arbete

… du håller dig uppdaterad på vad som händer inom området

… du kommunicerar flytande på svenska och engelska

… du har god ordning och jobbar metodiskt

… du har god analytisk förmåga

… du levererar i tid och med hög kvalitet

… du skapar god stämning och bidrar till ett gott samarbete

… du finner det naturligt att både få och ge feedback

Meriterande är om du har erfarenhet av tillverkande industri samt av SQL Server, VMware, PowerShell, system för styrning av produktionshårdvara såsom vågar, etikettskrivare och RFID lösningar.

Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom data- eller systemvetenskap, men annan motsvarande bakgrund är också intressant. Körkort klass B är ett krav för tjänsten.

 

Vad erbjuder vi dig?
Gör gott är Norrmejeriers sätt att se till Norrlands bästa, nu och i framtiden. Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen, vilket präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla i företaget har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen, där vårt förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder en spännande och utmanande arbetsplats i en stimulerande miljö med kollegor som brinner för att bygga Norrmejerier med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och bidrar med ett stort engagemang. Vi satsar på att låta medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan och fokuserar därför mycket på kompetensutveckling.

 

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
IT-chef Marcus Lithner, 090-18 29 04, 070-643 34 75

 

Fackliga representanter: 
Peder Nilsson för Unionen, 090-18 28 71, 070-551 74 30  

 

Ansökan

Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ditt CV. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 9 augusti.

Sök tjänsten här.