Till Norrmejerier startsida

Materialplanerare till Umeå mejeri 

Vi söker en materialplanerare till vår planeringsavdelning vid Umeå mejeri. Vårt interna materialflöde genomgår en förändring och vi söker nu dig som vill vara med på resan!

Arbetet
Som materialplanerare säkerställer du att förnödenheter till produktion (tillsatser och emballage) finns tillgängligt i rätt tid och rätt mängd för att kunna producera produkter på de olika produktionsavdelningarna på Umeå Mejeri. Som underlag har du prognoser som skapas i samverkan mellan planeringsavdelningen samt sälj och marknadsfunktioner inom företaget. Utifrån detta lägger du avrop till våra olika underleverantörer inom ramen för våra upprättade inköpsavtal. Arbetet förutsätter god kommunikation med både interna intressenter samt externt med våra leverantörer. Du deltar i projekt vid lansering av nya artiklar och nedläggning av befintliga för att planera för in- och utfasning av material. Arbetet innefattar också artikelvård för att säkerställa rätt planeringsunderlag samt att ständigt, med stöd från övriga på avdelningen, utveckla arbetssätten som planeringen utförs på för att nyttja tillgängliga verktyg samt anpassa materialplaneringen till eventuella förändrade förutsättningar. Du kommer också genomföra beräkningar på kostnader för våra avrop samt analysera vilka orderkvantiteter vi bör köpa.

Vårt interna materialflöde genomgår en förändring då vi bygger om lagret och ser över möjligheterna till förbättrat systemstöd. I rollen som materialplanerare kommer du arbeta med det övergripande interna materialflödet av tillsatser och emballage på Umeå Mejeri, och involveras i förvaltningen av vårt lagerhanteringssystem för ingående artiklar när det senare finns på plats.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och placering är vid Umeå mejeri. Tillsättning sker enligt överenskommelse.

Ofel
Sedan 2008 har vi infört Lean Produktion som arbetssätt i hela företaget, något som vi kallar för Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att motivera medarbetare till att ständigt utmana och förbättra vår verksamhet. Vi agerar, reflekterar och korrigerar avvikelser som en naturlig del av vårt arbetssätt. Genom små förbättringar i verksamheten når vi våra målsättningar och skapar värde tillsammans.

Dina egenskaper
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom logistik eller motsvarande erfarenheter. Som person har du en god analytisk och logisk förmåga, du förstår flöden och ser helheten. Du är noggrann, strukturerad och har ett gott ordningssinne. Eftersom det i tjänsten ingår en hel del kontakter med interna och externa intressenter ställs höga krav på sociala färdigheter. Du är van att arbeta självständigt såväl som i grupp och har förmågan att hantera många ärenden samtidigt. Då kommunikation sker på såväl svenska som engelska är det ett krav att du behärskar båda språken i både tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig? 
Gör gott är Norrmejeriers sätt att se till Norrlands bästa, nu och i framtiden. Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen, vilket präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla i företaget har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen, där vårt förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder en spännande och utmanande arbetsplats i en stimulerande miljö. Vi satsar på att låta medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta
Planeringschef Erik Rönnberg, 090-18 28 07, erik.ronnberg@norrmejerier.se

Facklig kontaktpersoner
Peder Nilsson för Unionen, Tel 090-18 28 71, 070-551 74 30 

Välkommen med din ansökan!
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV samt personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Vi tillämpar löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt. Sista ansökningsdag är 12/8. 

Sök tjänsten här