Till Norrmejerier startsida

Mekaniker till Norrmejerier

Vi står de inför en spännande förändringsresa för att upprätta utökad maskintillgänglighet inom deras ramar för hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet. Vi söker en erfaren mekaniker som gillar att ta eget ansvar och vill arbeta i en av Europas modernaste mejerianläggningar hos oss i Umeå.

Nu söker vi en mekaniker som vill vara med på vår och utvecklas med oss.

Vad du kommer att göra?

Mejeriet i Umeå kan liknas med fem olika mejerier i en anläggning. Det är den enda anläggningen i Sverige med så bred och omfattande produktion av olika mejeribaserade produkter. 

I rollen som mekaniker arbetar du både förebyggande och med dagligt reparationsarbete. Du får möjlighet att arbeta brett med bland annat reparation av ventiler, motorer, transportörer och hydraulik samt pneumatik. Du kommer även att arbeta med svetsning och maskinbearbetning. Vidare kommer du att arbeta nära våra automationstekniker med problemlösning inom mekanik samt rapportskrivning efter utförda arbeten.  Även underhåll på företagets lastbilar ingår i tjänsten. 

Du erbjuds en stimulerande och varierande arbetsmiljö med kompetenta kollegor där ni utvecklas både personligt och professionellt. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid Umeå mejeri. Beredskap ingår i tjänsten. 

Vad vi förväntar oss av dig

För att lyckas i rollen som mekaniker har du en verkstadsteknisk- eller mekanisk utbildning eller annan utbildning och erfarenhet vi bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från verkstads- eller processindustrin samt svets/TIG kunskap är meriterande. 

Som person är du flexibel, serviceinriktad och noggrann samt äger förmågan att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Du tar ansvar och bygger förtroende och att vara en del av ett team ser du som en självklarhet. Du trivs med att samarbeta med både interna och externa samarbetspartner.

Vem kommer du att jobba för

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 540 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen med en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Vi har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen utifrån värdeorden glädje, stolthet och flexibilitet. Vi strävar efter att ha en stimulerande arbetsmiljö och en kultur där vi satsar på att låta våra medarbetare växa och ta ansvar. 

Ansökan

Sista dag för ansökan är den 5 april 2021

I den här rekrytering har vi valt att samarbeta med Arbetsmiljö- & HR specialisten och Talent(h)ify. Har du några funderingar om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta oss på hanna@talentify.se alt. carola@arbetsmiljohr.se. Du når även Carola på 072-725 06 99. 

Välkommen med din ansökan!

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott