Till Norrmejerier startsida

Online Manager Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 380 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Norrmejerier söker Online Manager Norrmejerier till Affärsområde Färskvaror. Tjänsten är direkt underställd Marknadschefen för varumärket Norrmejerier, stationerad på HK i Umeå, Tjänsten omfattar en heltid och är en tillsvidareanställning, tillsättning sker enligt överenskommelse.

Arbetet
Som Online Manager för varumärket Norrmejerier har du ett stort ansvar för konsumentens upplevelse i varumärkets digitala och sociala kanaler som du löpande driver, bevakar och utvecklar. Arbetet omfattar löpande socialt redaktörskap samt framtagning av såväl text som bild och rörligt material. I tjänsten ingår även att optimera kampanjidéer till varumärkets digitala gränssnitt, samt omsätta kampanjdesign från våra byråpartners. Befattningen kräver god förståelse för och kompetens inom hela online-området (mobilt, sociala media, webb, systemkunskap, användbarhet, mm) och vi tror att det är viktigt att du själv är intresserad av de sociala kanalerna. Vi vill genom insatserna online bygga en stärkt varumärkesupplevelse mot de norrländska konsumenterna, för ökad medvetenhet av och lojalitet till att välja våra 100% norrländska produkter. Därmed har du också en viktig roll när vi tillsammans utvecklar varumärkets online-strategi. Självklart känner du ett engagemang för där vi lever och verkar och vill vara med och göra gott för Norrland.

Dina egenskaper
Du har en akademisk utbildning inom webb/kommunikation/online eller motsvarande erfarenhet. Kunskaper om sociala kanaler och hur man bäst använder dessa för att bygga närvaro, identitet och skapa trafik till webben. Kompetens inom grafisk produktion genom utbildning eller motsvarande erfarenhet är viktigt. Förståelse för, och kompetens inom onlineområdet som helhet. God praktisk kompetens inom innehållsproduktion för de digitala/sociala kanalerna, såsom framtagning av text, bild och rörligt material. Meriterande med erfarenhet av Facebook Business Manager, Google Adwords och Youtube annonsering. God kunskap inom för tjänsten relevanta program t ex Photoshop, Indesign, Premiere, Illustrator, Power point. Förståelse för marknadsföring och kommunikation. Kompetens inom design online är meriterande.

 

Som person är du självgående och kommunikativ, samarbetsorienterad och lyhörd för såväl användarens som varumärkets behov. Då mycket i ditt arbete kommer att handla om att skapa och producera innehåll behöver du vara nyfiken och kreativ, samtidigt som du kan se helheter och strategier. Vi söker dig som har ett resultatinriktat driv, är ansvarsfull och trygg som person. Du är väl bevandrad i kommunikation via webb och sociala medier och är duktig på att uttrycka dig och kommunicera målgruppsanpassat i skrift. Som person är du självgående och kommunikativ, samarbetsorienterad och lyhörd för såväl användarens som varumärkets behov. Då mycket i ditt arbete kommer att handla om att skapa och producera innehåll behöver du vara nyfiken och kreativ, samtidigt som du kan se helheter och strategier. Vi söker dig som har ett resultatinriktat driv, är ansvarsfull och trygg som person. Du är väl bevandrad i kommunikation via webb och sociala medier och är duktig på att uttrycka dig och kommunicera målgruppsanpassat i skrift.

 

Vad erbjuder vi dig? 
Norrmejeriers vision är "Gör Gott". Du vet säkert redan att om du väljer våra produkter så är du med och gör gott för Norrland. Som arbetsgivare jobbar vi mot målet om den "Goda arbetsplatsen". Den präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att förverkliga visionen och vårt förhållningssätt ska genomsyras av företagets värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Anna Norrgård, Marknadschef för varumärket Norrmejerier, telefon 090-18 29 98, 070-633 00 77
Per-Olov Sjöberg, Chef Online och Webbutveckling, telefon: 070-18 43 106
Anna-Karin Karlsson, Affärschef AO Färskvaror, telefon:090-18 28 56, 070-676 53 38

Fackliga kontaktpersoner 
Linda Grimborg för Unionen, Tel 090-18 29 25 
Marzena Nordberg för Akademikerna, Tel 0920-24 24 54

Information om processen
Denna rekryteringsprocess fortlöper över sommaren med sista ansökningsdag 15 augusti. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer. Urvalsarbetet påbörjas under juni och fortsätter i augusti.

 

Ansökan 
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ett CV senast den 15 augusti 2018. Sök tjänsten här.