Till Norrmejerier startsida

Norrmejerier söker en vikarie till laboratoriet vid Luleå mejeri sommaren 2018

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav. I ditt jobb som Laboratorieanalytiker deltar du i det dagliga arbetet vid laboratoriet. Vid laboratoriet analyseras processprover kemiskt, mikrobiologiskt och sensoriskt (lukt och smakbedömningar). Dessutom ingår provtagning och kontroll av produktionsmiljöer. Arbetsuppgifterna består också av att utvärdera resultat och sammanställa rapporter samt delta i arbete med kvalitets- och livsmedelssäkerhetsfrågor. Norrmejerier lägger stort fokus på att arbeta med ständiga förbättringar, små som stora, där samtlig personal är delaktig.

Arbetet sker dagtid och pågår i ca 8 veckor under perioden juni-juli (upplärning behöver påbörjas i första veckan i juni). I uppdraget förekommer helgarbete (1-2 lördagar/månad).

Du som söker är antingen färdigutbildad eller utbildar dig inom i kemi/mikrobiologi och laboratorieteknik eller har motsvarande kompetens. Tjänsten kräver god laboratorievana, där du lägger stor vikt vid noggrannhet i analysarbetet. Som person är du analytisk, flexibel samt har lätt för att kommunicera både i tal och skrift. Du har ett bra sinne för hygien samt arbetar systematiskt.

Till följd av säkerhetsbestämmelser vill vi att du som söker är över 18 år.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:

 Marzena Nordberg, Produktionsledare, Laboratorium Luleå, Marzena.Nordberg@norrmejerier.se  tel. 0920-24 24 75

Välkommen med din ansökan innehållande bifogat CV och Personligt brev senast den 28 februari 2018. Sök tjänsten här.

Jobba med oss på Norrmejerier

Vill du jobba på en av Norrlands mest eftertraktade arbetsplatser? Just nu söker vi massor med semestervikarier! Läs mer och skicka in din ansökan redan idag. 

Läs mer