Till Norrmejerier startsida

Systemingenjör inom automationsteknik till Norrmejeriers IT-avdelning

Om NorrmejerierNorrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 422 lokala bönder varav 350 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

IT inom Norrmejerier
Inom Norrmejerier är IT en integrerad del av hela affärsprocessen. IT-miljön är modern och ligger i framkant på många områden. Till IT-avdelningen, ett team på ca 10 personer, söker vi nu en Systemingenjör som vill delta i vår digitaliseringsresa och driva vår digitala transformation samt utveckla morgondagens systemstöd.

Arbetet
Som systemingenjör inom automationsteknik arbetar du dagligen med att optimera våra tekniska system som används för att styra och följa upp vår produktion. Du kommer att vara delaktig i våra produktionsprojekt och i arbetsuppgifterna ingår utvecklingsarbete, testning, driftsättning och support. Du kommer att bli expert på vårt HMI system som idag består av InTouch och System Platform.
Tjänsten innebär ett varierande och utvecklande arbete i en komplex tillverkningsindustri.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av
Övergripande ansvar för utveckling av HMI och PLC system
Utforma och förbättra strukturer för loggning, spårbarhet och uppföljning
HMI och PLC programmering
Dokumentation
Felsökning och underhåll av processystem
Delta vid implementering av nya processer och utrustningar
Arbetet innebär många samarbeten med Norrmejeriers olika avdelningar samt externa leverantörer, vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga. Vidare krävs för rollen en hög grad av självständighet där du som medarbetare till stor del själv styr din arbetsdag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning inom Norrmejeriers IT-avdelning och placerad vid Umeå Mejeri. Tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
För rollen krävs en bred kunskap inom automation. Vidare trivs du med varierande uppgifter och vill arbeta med ständiga förbättringar genom automation och systemstöd. 
Du som söker tjänsten har en bakgrund som system- eller automationsingenjör från högskola, yrkeshögskola, alternativt relevant arbetslivserfarenhet av automation. Du har både bred och djup kompetens inom industriella projekt, har arbetat med utveckling mot SQL server samt ett par års erfarenhet inom PLC och HMI programmering.
Som person håller du god ordning omkring dig, är strukturerad och arbetar metodiskt. Du har god analytisk förmåga, tar ansvar och levererar i tid och med hög kvalitet. Du är en lagspelare som sprider god stämning och stimuleras av problemlösning. 
Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du arbetat med Siemens S7 PLC-system, InTouch, System Platform och databasutveckling. Körkort klass B är ett krav för tjänsten.

Vad erbjuder vi dig?
Gör gott är Norrmejeriers sätt att se till Norrlands bästa, nu och i framtiden. Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen, vilket präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla i företaget har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen, där vårt förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder en spännande och utmanande arbetsplats i en stimulerande miljö med kollegor som brinner för att bygga Norrmejerier med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och bidrar med ett stort engagemang. Vi satsar på att låta medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan och fokuserar därför mycket på kompetensutveckling. 

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
IT-chef Marcus Lithner, 090-18 29 04, 070-643 34 75

Fackliga representanter: 

Peder Nilsson för Unionen, 090-18 28 71, 070-551 74 30  

Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ditt CV. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 9 augusti, via www.norrmejerier.se

Sök tjänsten här