Till Norrmejerier startsida

Wilhelm Nyh - mjölkbonde i Trångsviken, Jämtland

Det är tillsammans vi gör gott! När korna går på grönbete på åkern som sluttar ner mot Storsjön så brukar jag tänka att de har en fantastisk utsikt. 

Om vädret är klart ser man Åreskutan om man tittar västerut och söderut ligger de vackra Oviksfjällen. Om inte korna höll landskapet öppet skulle den här storslagna vyn snabbt försvinna och växa igen. Som norrländsk mjölkbonde har jag de senaste åren märkt en skillnad hos de som jag träffar. Att ni som bor här uppe har blivit mer intresserade av mitt arbete och det finns en ökad medvetenhet om var produkterna man köper kommer ifrån. Det är helt enkelt fler av er som ser fördelar med att välja norrländskt nu än tidigare och det gör att jag känner mig ännu stoltare som mjölkbonde idag. Ditt val i mejerihyllan gör att vi norrländska bönder bland annat kan fortsätta hålla landskapen öppna och inte minst – säkerställa att ni konsumenter kan ha 100 % norrländska mejeriprodukter på era matbord. Tänk att det är ditt val som gör hela skillnaden! Det är tillsammans som vi håller Norrland livskraftigt. Tack för att du gör gott!

Wilhelm Nyh mjölkbonde i Trångsviken och stolt delägare av Norrmejerier.

Norrländsk mjölk näringstät & klimatsmart!

Mjölk är mest näringstät i relation till sin klimatpåverkan – Dubbelt så näringstät som sojadryck och med åtta gånger mer än havredryck.

Läs mer