Till Norrmejerier startsida

Ekologiskt från dina norrländska mjölkbönder

Allt fler väljer idag ekologiska alternativ och även om ekologisk mjölk, fil, yoghurt och grädde från Norrmejerier är lika vit som andra mejeriprodukter, är ambitionerna bakom gröna. Odling och djurhållning kännetecknas av extra stor miljöhänsyn.

Fält ekologiskt

Ett grönt sätt att göra gott för Norrland!

Odling och djurhållning kännetecknas av extra stor miljöhänsyn. Ekologiskt lantbruk och KRAV-märkning kan jämföras med andra typer av miljöcertifiering av företag. Det blir en garanti för en genomtänkt miljöstrategi. Fodret är i huvudsak ekologiskt producerat på den egna gården, vilket bl.a. begränsar utsläpp från transporter och annan energianvändning. I ekologisk mjölkproduktion används heller inte konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Läs mer nedan.

logga krav

Kravmärkning

Alla Norrmejeriers ekologiska produkter är KRAV-märkta. KRAV-märket innebär en ekologisk garanti för konsumenten. Odling, foder och djurhållning ska leva upp till reglerna från kontrollföreningen KRAV. Ett grundläggande villkor är exempelvis att inte använda kemiska bekämpningsmedel mot ogräs. Läs mer om KRAV på deras hemsida här.

Fyra skäl till att välja ekologiskt från Norrland


Bra för miljön.
- På en ekologisk mjölkgård tar man tillvara på vad naturen ger och visar hänsyn till naturens egna kretslopp.
Bra för kossorna.
- De norrländska kossorna får ströva fritt så mycket som möjligt och djurhållningen är ansvarsfull.
Bra för Norrland.
- Bidrar till en hållbar utveckling i Norrland och håller våra vackra landskap öppna.
Bra för vår planet.
- På en ekologisk mjölkgård bidrar man till att minska utsläppen av växthusgaser.

Ekologisk Mellanmjölk i klimatsmart förpackning! 

Vår ambition är att det ska vara enkelt för dig att göra bra och goda val och därför erbjuder vi nu Ekologisk Mellanmjölk i en klimatsmart förpackning med skruvkork. Kartongen kommer från ansvarsfullt odlad skog, korken och den yttre filmen är gjorda av växtbaserad råvara. Norrmejeriers mål är att lämna ett så litet klimatavtryck som möjligt. Det innebär att minimera användningen av naturens resursers och att byta till växtbaserat material i förpackningar är en del i ett långsiktigt miljöarbete. Andelen förnybart material ökar från 82 till 92 procent med den nya förpackningen till Ekologisk Mellanmjölk. Det är ett steg i rätt riktning och du får med andra ord chansen att njuta av ett klimatval som både smakar och gör gott för miljön. Det gillar vi.