Tårtbotten OBS: allt 2x:
Dekoration:
Frosting:
OBS: desto mer citron desto rinnigare frosrting
Fyllning:
Tårtbottnen 2x:
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp eller i matberedare.
Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver noga.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Rör tills den är slät, men inte mer än nödvändigt.
Bred ut smeten jämnt i formen. Sätt in kakan i 200 grader varm ugn, sänk genast temperaturen till 175 grader och baka av i cirka 30 minuter. Känn i mitten med en sticka om kakan är fast.
Låt svalna på galler under bakduk.
Skär upp båda kakorna i tre delar var och börja sedan att varva de olika fyllningarna mellan varje lager. När du staplat tre bottnar lägger du försigkigt över den utkavlade marsipanen och fortsätter sedan med resten av bottnarna och fyllningen innan du försiktigt lägger över sockermassan.
Rör sedan ihop ingredienserna till frostingen i en skål och fyll en sprits.
Spritsa valfritt mönster över tårtan och sätt dit godisarna och kronan. Tips för att få godisarna att fastna använd frostingen som lim
Rosorna görs genom att kavla ut en lång remsa sockermassa och sedan rulla ihop den och trycka ihop den nertill.
Klar!