Till Norrmejerier startsida
Ädel potatislåda

Ädel potatislåda

Receptet kommer från Anna Tyringe

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 10 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör eller margarin
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 1/2 dl grädde
  • 100 g ädelost

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala potatisen och skär i tunna skivor eller fina strimlor. Lägg i en bunke. Hacka lök fint och blanda med potatisen. Tillsätt salt och peppar. Smörj en form med lite av matfettet och lägg potatisblandningen i formen. Blanda mjölk och grädde och häll över. Fördela ädelosten och resten av matfettet ovanpå potatisen och sätt in formen i ugnen ca 45 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.