Till Norrmejerier startsida
Afrika

Afrika

En fräsch och mättande lunch med mycket smak. Naturell youghurt serveras med aprikoser och solrosfrön. Med kniv och gaffel äts och avnjuts en nyttig kombination av sallad och smörgås som innehåller både avokado och kyckling. Apelsin och mynta ger vitaminer och en frisk avslutning.

Mängd: 1 pers.

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 1 portion Naturell Yoghurt
  • ½ dl torkade aprikoser
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 tomat
  • 1 avokado
  • 2 skivor majsbröd
  • 1 msk vinägrett eller
  • ½ msk balsamvinäger
  • 2 dl blandad sallad
  • 5 skivor kycklingbröst
  • 1 apelsin
  • 5 myntablad

Gör så här

Häll upp yoghurt i en portionsskål, lägg i torkade aprikoser och strö över solrosfrön. Finhacka och lägg tomat och avokado på majsbröden. Blanda vinägrett med sallad och lägg salladen på majsbröden och toppa med kycklingbröstskivorna.Skala apelsinen, skär den i centimeterstora kuber, blanda med de finstrimlade myntabladen och lägg upp i en skål.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.