Till Norrmejerier startsida
Älgjaktstårta

Älgjaktstårta

God kladdkaka till två lager älg kladdig men fast botten

4,5/5
(15 röster)

Ingredienser

Smörkräm:

  • 150gr smör
  • 2dl florsocker
  • 2tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Chokladmouse:

  • 2dl grädde
  • 200gr choklad
  • Ganasch
  • 1dl grädde
  • 100gr choklad vit och ljus
  • en klick smör

Ganering:

  • Mörk och vit choklad

Gör så här

Gör en kladdkaka efter eget tycke.
Skär ut en form av älghuvud och två horn. Det ska vara två lager av varje.

Blanda alla ingredienser i smörkrämen.

Vispa grädden till chokladmousen. smält chokladen och vänd ner den i grädden.

Bred på smörkrämen på kladdkakedelen som är skuren till huvud. Lägg på lager två och bred och spackla på chokladmousen till en jämn yta. När du gör hornen använder du chokladmousen till nedersta lagret och spacklar med smörkrämen.

Koka grädden till ganachen. Blanda i chokladen vit till hornen och ljus till huvudet låt den smälta. Lägg i en klick smör. Häll över kakorna och låt det rinna av.

Dekorera med smält mörk och vit choklad till ögon och näsborrar

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.