Till Norrmejerier startsida
Älgköttgryta med krut.

Älgköttgryta med krut.

Enkel gryta med en mustig smak som reder sej själv , tack vare osten.

Mängd: 4 portioner

3/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 450 g.grytbit av älg eller annat vilt.
  • 25 g.torkade kantareller
  • 150 g.gul lök
  • 120 g.riven Norrglimt
  • 3 msk.flytande margarin
  • 1 msk.kalvfond
  • 1 dl.vatten
  • 5 st.svartpepparkorn
  • 2,5 dl.matlagningsgrädde
  • ev.salt

Gör så här

Lägg den torkade svampen i blöt ca10 min.
Skär köttet i tärningar (1x1 cm.)och hacka
löken grovt.
Riv osten på den grövre sidan av rivjärnet.
Häll upp svampen i en sil och låt den rinna av väl.
Stek svamp och lök lätt i en del av margarinet
och lägg åt sidan.
Bryn köttet i resten av margarinet,lägg i svartpeppar och slå över vatten och kalvfond
Låt puttra tills köttet känns mört.
Lägg i svamp,lök samt osten.
Slå på grädden och låt koka upp.
Smaka av och salta ev.
Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.