Till Norrmejerier startsida
Alvas Trattissoppa

Alvas Trattissoppa

Svampsoppan kryddas med rosépeppar, grönmögelost och en liten skvätt sherry.

Mängd: 4

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 1 liter färsk trattkantarell
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 1 st. svampbuljongtärning
  • 100 g grönmögelost
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm rosépeppar, stött
  • 0,5 dl söt sherry,
  • 1 msk persilja, hackad

Gör så här

Tillagning
1. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.
2. Rör ner mjölet. Tillsätt halva mängden vatten och låt soppan koka upp.
3. Kör soppan i en mixer så att den blir slät eller mixa direkt i grytan med mixerstav.
4. Häll tillbaka soppan i grytan. Tillsätt resten av vattnet, buljongtärning, smulad ost och grädde. Låt soppan koka upp och sjud sedan i ca 10 min.
5. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll i sherryn strax före servering. Garnera med persilja.

Mycket god enlig Maily och hennes vänner

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.