Till Norrmejerier startsida
Amerikanska spjäll med currykryddad pumpa

Amerikanska spjäll med currykryddad pumpa

Mängd: 6 portioner

4,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • ca 1 1/2 kg revbensspjäll

Grillsås:

  • 1 dl chilisås
  • 1 msk farinsocker
  • rivet skal och saft av 1/2 lime
  • 2 msk senap
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 rödlökar
  • 1 liten bit färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liten finhackad röd chili
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2-3 tsk curry
  • 800 g pumpa skuren i små bitar
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • salt

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Blanda ingredienserna till grillsåsen. Lägg revbensspjället med bensidan upp i en ugnssäker form. Pensla med grillsåsen. Stek i ugn ca 30 min. Vänd köttet och pensla den andra sidan. Stek ytterligare ca 45 min. När benen nätt och jämnt kan lossas är köttet färdigt. Finhacka rödlök, ingefära och vitlök. Fräs det mjukt i smör i en låg vid kastrull. Tillsätt chili, fänkålsfrö och curry. Låt fräsa tillsammans några minuter. Blanda ner pumpabitarna. Häll i grädde och buljong. Koka ca 20 min tills pumpan är mjuk. Smaksätt med salt. Skär upp revbensspjället i portionsbitar. Servera med pumpan, en grönsallad och bröd.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott