Använd de röda, syrliga bär som du lättast får tag på, t ex tranbär eller lingon. Stek gärna ankbrösten i förväg och värm i ugn, så får du den där perfekta, knapriga ytan.
Mängd: 4 portioner
sås:
Snitta skinnet på ankbrösten på 3-4 ställen, och gnid in brösten med salt och peppar. Lägg dem med skinnsidan ned i pannan och låt dem få rejält med färg. Vänd brösten och ställ in pannan i ugnen och stek i ytterligare 12-15 minuter tills innertemperaturen är 60°. Brösten ska fortfarande vara rosa. Använder du kalkonfilé, efterstek i 15-20 min. Ansa kålen och koka den i 10 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skär kålen i mindre bitar när den svalnat något. Lägg tillbaka alltsammans i en kastrull och häll på grädde och mjöl. Låt alltsammans koka upp och småputtra till lagom krämighet. Smaka av med salt och vitpeppar. Koka upp grädden, smaka av med soja, salt och peppar. Lägg i bären och låt sedan koka ihop. Servera ankbrösten med sås och gräddkokt brysselkål.