Mängd: 4 portioner
till servering:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och fyll den med halverade tomater, vitlöksklyftor och timjan (så mycket som ryms, resten kan ligga runt kycklingen i formen). Gnid in kycklingens utsida med olivolja, salt, peppar och lite färsk timjan. Skala och skär rotfrukterna i skivor och fördela runt kycklingen. Ringla lite olja över dem och salta och peppra. In i ugnen ca 45 min eller tills kycklingens köttsaft är klar och rotfrukterna fått fin färg. Pensla gärna kycklingen med smält smör ett par gånger under tillagningen så får du en fin och knaprig skorpa. Servera med tzatsiki och en sallad.
Tips! Supersnabb tzatsiki gör du genom att riva ½ gurka och pressa ur vattnet i en sil. Blanda med 1 dl matyoghurt (eller grekisk yoghurt) och 1-2 pressade vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar och ringla lite olivolja över vid serveringen.