Till Norrmejerier startsida
Äppel- och mandelpaj

Äppel- och mandelpaj

Mängd: 8-10 bitar

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 1 äggula

fyllning:

  • 1 påse flagad mandel à 150 g
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2-3 äpplen

Gör så här

Kör vetemjöl, socker och smör i matberedare. Tillsätt äggulan, kör en sekund till och forma sedan degen till en boll. Tumma ut degen i en pajform eller skär i den i skivor och tryck ut i stora muffinsformar. Låt degen vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200°. Mixa mandelflarnen i matbere­dare till mandelmjöl. Rör ned ägg, äggvita, socker, crème fraiche och vetemjöl. Skär äpplena i grova strimlor. Fördela äppelbitarna över pajdegen. Bred fyllningen ovanpå. Grädda pa­jen eller formarna i ca 30 minuter.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer