Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 1 äggula

fyllning:

  • 1 påse flagad mandel à 150 g
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2-3 äpplen

Gör så här

Kör vetemjöl, socker och smör i matberedare. Tillsätt äggulan, kör en sekund till och forma sedan degen till en boll. Tumma ut degen i en pajform eller skär i den i skivor och tryck ut i stora muffinsformar. Låt degen vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200°. Mixa mandelflarnen i matbere­dare till mandelmjöl. Rör ned ägg, äggvita, socker, crème fraiche och vetemjöl. Skär äpplena i grova strimlor. Fördela äppelbitarna över pajdegen. Bred fyllningen ovanpå. Grädda pa­jen eller formarna i ca 30 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.