Till Norrmejerier startsida
Äppelkaka från Grycksbo Monica Skoghem

Äppelkaka från Grycksbo Monica Skoghem

Mängd: 5-6

3,5/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 4-5 sura äpplen, skalade.

Gör så här

Ugn: 200°C

50 g margarin
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
Rör ihop ovanstående ingredienser.

2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Rör ihop ovanstående ingredienser

Rör sedan ihop smeten med de torra ingredienserna.

4-5 sura äpplen, skalade.

Lägg hälften av degen i en smord ej ströad form, lägg sedan på äppelbitarna.
Klicka resten av degen över äppelbitarna.

Grädda i 200°C 30 minuter totalt

OBS! Efter halva: Klicka över lite margarin och strö lite socker över kakan

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.