Till Norrmejerier startsida
Åsas hasselnötsbröd

Åsas hasselnötsbröd

Har ibland bytt ut russinen till mer hasselnötter, vilket blivit nästan bättre tycker jag, men det är ju en smaksak.

Mängd: 1 limpa

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl krossat linfrö
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl russin
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mild yoghurt naturell
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl lingonsylt

Gör så här

Blanda allt i bunke. Klicka över i 1½ form (har använt vanlig sockerkaksform, ibland folieform). Grädda i 200° ca 1 tim.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.