Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1/4 vitkålshuvud
  • 1/2 purjolök
  • 1 broccoli
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 huvud salladskål, pak choy eller mangold
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 msk sesamolja
  • 1/4 citrongräs
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk currypasta
  • 1/2 msk chilipasta
  • 1 tsk koriander
  • salt och peppar
  • Sås
  • 2 dl Lätt crème fraiche
  • 1 msk finhackad koriander
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 msk chilipasta

Gör så här

Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt. Skär vitkålen så tunt som möjligt. Strimla purjolöken. Dela broccolin i små buketter och halvera vattenkastanjerna. Dela salladskålen i bitar. Hacka vitlöksklyftorna.
Skär kycklingfiléerna i strimlor och bryn dessa gyllenbruna i sesamolja. Lägg i vitkål, purjo och vitlök. Bulta citrongräset och lägg ner det i pannan. Lägg ner broccoli, vattenkastanjerna och cashewnötter. Sist lägger du i kinakålen. Häll på kokosmjölken och blanda ner currypasta, chilipasta och koriander. Smaka av med salt och peppar. Låt woken snabbt koka ihop ett par minuter. Servera den med ris och den kalla såsen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.