Till Norrmejerier startsida
Asiatiska kycklingspett med sataysås och fräsch gurksallad

Asiatiska kycklingspett med sataysås och fräsch gurksallad

Vansinnigt goda spett som också passar på en buffé. Har du bråttom kan du köpa färdig sataysås, fast det är godare med hemlagad....

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • marinad
  • 4 tsk honung
  • 4 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk chilipulver
  • sataysås
  • 4 msk olja
  • 1 hackad lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk riven ingefära
  • ½ tsk chilipulver
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1-2 msk farinsocker
  • 2½ dl hackade jordnötter
  • 1 msk citronsaft
  • gurksallad
  • 1 gurka
  • 2 röda lökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt

Gör så här

Dela kycklingfiléerna i halvor. Blanda marinaden och låt kycklingen marinera en stund.
Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddorna och fortsätt fräsa. Tillsätt kokosmjölk, socker och nötter och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft mot slutet.
Skär gurkan i halvmånar, löken i tunna skivor och finhacka chilin. Blanda vinäger, vatten, socker och salt och slå över.
Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn dem snabbt på båda sidor. Trä ev. upp dem på träspett. Lägg i en ugnsfast form och stek dem klara i 200° ca 10 minuter. Servera med ris.

Tips Spetten går också bra att grilla.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.