Till Norrmejerier startsida
Auberginesallad med mynta

Auberginesallad med mynta

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 2 medelstora auberginer
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1/2 dl mynta, finstrimlad
  • salt och peppar
  • 1 dl strimlad rostad paprika (färdig på burk)

Gör så här

Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Pensla skivornas båda sidor med olivolja. Stek dem mjuka och gyllenbruna i en het grillpanna. Blanda matyoghurt med vitlök och mynta. Smaksätt med salt och peppar. Lägg aubergineskivorna på ett fat lite omlott, skeda över myntayoghurt och dekorera med paprika och ev lite mer mynta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.