Hittat på webben
Mängd: 16 stycken
Blanda i sirap, salt och ägget.
Tillsätt vetemjölet och knåda till en smidig och blank deg som släpper från underlaget.
Låt jäsa 30 minuter
Ta upp degen på bakbordet, dela i fyra delar. Knåda lätt och dela i fyra delar en gång till.
Rulla sextondelarna mot bakbordet med handflatan, du känner hur bullen bygger upp ett mostånd. Om du väljer tarantellavarianten, avsluta rullningen direkt i utströdd kruskakli. Forma bullarna något avlånga.
Sätt ugnen på maxtemperatur.
Lägg ut bullarna på baguettplåten, fyra i varje ränna och låt jäsa i 30-35 minuter.
In med med plåten i den heta ugnen.
Sätt in 250 dl vatten i en eldfast form och Sänk gradtalet efter ett par minuter till 225.
Grädda totalt ca 10 minuter
Låt bullarna svalna på galler utan duk.