Till Norrmejerier startsida
Baguetter

Baguetter

Hittat på webben

Mängd: 16 stycken

4,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 16 st som blir jättefina med Fragranceplåten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olivolja eller 40 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 1 msk ljus maltsirap
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • ca 6 dl vetemjöl
  • kruskakli

Gör så här

Blanda i sirap, salt och ägget.
Tillsätt vetemjölet och knåda till en smidig och blank deg som släpper från underlaget.

Låt jäsa 30 minuter

Ta upp degen på bakbordet, dela i fyra delar. Knåda lätt och dela i fyra delar en gång till.
Rulla sextondelarna mot bakbordet med handflatan, du känner hur bullen bygger upp ett mostånd. Om du väljer tarantellavarianten, avsluta rullningen direkt i utströdd kruskakli. Forma bullarna något avlånga.

Sätt ugnen på maxtemperatur.
Lägg ut bullarna på baguettplåten, fyra i varje ränna och låt jäsa i 30-35 minuter.
In med med plåten i den heta ugnen.

Sätt in 250 dl vatten i en eldfast form och Sänk gradtalet efter ett par minuter till 225.
Grädda totalt ca 10 minuter
Låt bullarna svalna på galler utan duk.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.