Till Norrmejerier startsida
Bakad potatis med krämig äggröra och rökt lax

Bakad potatis med krämig äggröra och rökt lax

Med crème fraiche i äggröran får du den krämigaste och godaste äggröra man kan tänka sig!

Mängd: 4 portioner

4/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 6 ägg
  • 3 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 200 g rökt lax
  • nymald svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Baka potatisarna i ca 1 timme. Vispa ihop ägg och crème fraiche, krydda med salt. Slå i äggröran i en teflonpanna och rör sedan äggröran krämig med trägaffel. Strimla laxen. Kryssa och öppna potatisen. Fyll med äggröra och strimlad lax. Toppa gärna med extra crème fraiche och nymald svartpeppar.