Till Norrmejerier startsida
Bakad potatis med krämig äggröra och rökt lax

Bakad potatis med krämig äggröra och rökt lax

Med crème fraiche i äggröran får du den krämigaste och godaste äggröra man kan tänka sig!

Mängd: 4 portioner

4/5
(36 röster)

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 6 ägg
  • 3 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 200 g rökt lax
  • nymald svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Baka potatisarna i ca 1 timme. Vispa ihop ägg och crème fraiche, krydda med salt. Slå i äggröran i en teflonpanna och rör sedan äggröran krämig med trägaffel. Strimla laxen. Kryssa och öppna potatisen. Fyll med äggröra och strimlad lax. Toppa gärna med extra crème fraiche och nymald svartpeppar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.