Till Norrmejerier startsida
Bakad potatis med krämig äggröra och rökt lax

Bakad potatis med krämig äggröra och rökt lax

Med crème fraiche i äggröran får du den krämigaste och godaste äggröra man kan tänka sig!

Mängd: 4 portioner

4/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 6 ägg
  • 3 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 200 g rökt lax
  • nymald svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Baka potatisarna i ca 1 timme. Vispa ihop ägg och crème fraiche, krydda med salt. Slå i äggröran i en teflonpanna och rör sedan äggröran krämig med trägaffel. Strimla laxen. Kryssa och öppna potatisen. Fyll med äggröra och strimlad lax. Toppa gärna med extra crème fraiche och nymald svartpeppar.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer