Till Norrmejerier startsida
Bakad sötpotatis med rensteksfyllning

Bakad sötpotatis med rensteksfyllning

Sötpotatis blir gott tillsammans med den lite salta fyllningen.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 4 söt- eller bakpotatisar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 200 g rökt renstek eller rökt skinka
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • 4 kvistar rosmarin
  • nymalen peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisarna och lägg dem i en ugnsfast form. Baka dem i ca 1 timme eller tills de känns helt mjuka. Strimla rensteken, peppra och blanda med crème fraiche. Skär en skåra i potatisen och lägg i en klick smör. Fyll med rensteksblandningen och toppa med rödlök. Garnera med en kvist rosmarin.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.